Jump to content


Photo
- - - - -

Ad-Aware 10.x's email issues


  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1 onemore

onemore

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts

Posted 29 June 2012 - 05:15 PM

Hello,

I am using Ad-Aware for the last 4 or 5 years, without any important issue

I have 2 computers (XP and Win 7). Ad-Aware 10.x works fine with my Win7 computer

I send and receive emails only in my Win XP computer using Outlook Express. I have several email addresses, hosted in different servers. One of the servers is my Internet Provider (Bell). After I installed AA10, I am not able to send emails using these 3 email adresses (receiving is OK). Sending and receiving using the remaining addresses (the "no Bell" addresses) are working OK
Two technicians checked the computer and found the same problem: Ad-Aware. 10.1

FYI: the setting of the email protection was "off"

Unfortunatelly, after I uninstalled Ad-Aware, the 3 Bell email addresses are working fine.

So... my questions are --> is there anything I can try? any idea in order to deal with this issue? as all was working fine with version 9.6, should I go back to this version?

(Sorry for the long story...) :D

Pat

#2 CeciliaB

CeciliaB

    Volunteer

  • Moderator
  • 7513 posts

Posted 30 June 2012 - 12:22 AM

Hi onemore,

You could try to use Ad-Aware 10, but turning off "Shop & Bank Safety Online", "Safe Networking" and/or "Safe Browsing". Maybe one of them blocks a web address.

I think "E-mail Protection" is checking the content of emails and not where the mails are sent.

#3 onemore

onemore

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts

Posted 30 June 2012 - 02:03 AM

Hi CeciliaB,

Thank you for your answer

The only options activated are
- Antivirus and Antispyware
- Real Time protection
(see attached)

Pat

Attached Files



#4 CeciliaB

CeciliaB

    Volunteer

  • Moderator
  • 7513 posts

Posted 30 June 2012 - 10:29 AM

Hi onemore,

Ok. Any difference if you turn off one of those two features?

What is the address to the e-post server that doesn't work?
I can ask my contact person at Lavasoft on Monday, if they know anything about this problem.

#5 onemore

onemore

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts

Posted 30 June 2012 - 03:57 PM

Hi CeciliaB,

Nope, no difference. The only event that makes difference is if I unistall Ad Aware of if I deactivate it (via Task manager)

The email server is sympatico.ca (from Bell Canada)

Thank you again,

Pat

#6 CeciliaB

CeciliaB

    Volunteer

  • Moderator
  • 7513 posts

Posted 30 June 2012 - 06:46 PM

You are welcome, onemore :)

How are you deactivating Ad-Aware? Please, explain in detail.

#7 onemore

onemore

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts

Posted 30 June 2012 - 09:16 PM

CeciliaB,
As I explained, I used the Task manager to deactivate --> processes --> adawarebp.exe --> Services --> adware services --> services --> the 2 services

Pat

#8 CeciliaB

CeciliaB

    Volunteer

  • Moderator
  • 7513 posts

Posted 30 June 2012 - 10:19 PM

Thank you, onemore :)
I'm sure Lavasoft will appriciate the information.

adawarebp.exe is the browser protection process and it should only be involved in surfing.

#9 onemore

onemore

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts

Posted 30 June 2012 - 11:24 PM

Great!

As a matter of fact, the Bell's tech was the person who deactivated AA. He deactivated all the processes and services, and then, he activated / deactivated all these elements separatelly, in order to narrow the problem. When he deactivated AA, he was able to send an email

Thank you again! :)

Pat

#10 CeciliaB

CeciliaB

    Volunteer

  • Moderator
  • 7513 posts

Posted 03 July 2012 - 10:56 AM

You are welcome :)

Sorry, but my contact person at Lavasoft is very busy at the moment. I will ask again on Thursday.

#11 onemore

onemore

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts

Posted 03 July 2012 - 01:32 PM

OK :( I will be waiting
In th meantime, I uninstalled AA in order to use my emails

Pat

#12 CeciliaB

CeciliaB

    Volunteer

  • Moderator
  • 7513 posts

Posted 05 July 2012 - 12:13 PM

It is a known issue if the emails are sent over port 80. Can you see which port Outlook Express use when sending emails?

#13 onemore

onemore

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts

Posted 05 July 2012 - 05:19 PM

Hi there,

It is using port 25

Regards,

Pat

#14 CeciliaB

CeciliaB

    Volunteer

  • Moderator
  • 7513 posts

Posted 05 July 2012 - 05:37 PM

Thanks, onemore :)

I'll ask Lavasoft again tomorrow when my contact person is back in the office.

#15 onemore

onemore

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts

Posted 05 July 2012 - 06:01 PM

Thanks to you, CeciliaB! ;)

Pat

#16 CeciliaB

CeciliaB

    Volunteer

  • Moderator
  • 7513 posts

Posted 06 July 2012 - 01:16 PM

You are welcome :)

Lavasoft would like to connect to your computer and investigate why this happens. They need to investigate the problem to be able to find the bug and then be able to fix it. You will see everything they do, every mouse move, programs started etc. Is this acceptable for you?

#17 onemore

onemore

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts

Posted 06 July 2012 - 04:16 PM

As I told you, I uninstalled the program. Should I install it again? and then how should I proceed?

Thanks,

Pat

#18 CeciliaB

CeciliaB

    Volunteer

  • Moderator
  • 7513 posts

Posted 06 July 2012 - 04:46 PM

No problem :)

Someone at Lavasoft will send you a PM, here in the forum, with the information that you need. You two agree about a date and time. You can install Ad-Aware before that time or you can let Lavasoft install Ad-Aware.

#19 onemore

onemore

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts

Posted 06 July 2012 - 04:59 PM

Perfect, I will be waiting de PM

I just want to say THANKS to you, an excelent and very professional moderator :D

Pat

#20 CeciliaB

CeciliaB

    Volunteer

  • Moderator
  • 7513 posts

Posted 06 July 2012 - 05:46 PM

Thank You for the kind words!   :blush:

It is now after working hours so you will not get a PM today, but some of them will be working tomorrow but they aren't sure that they have time to contact you tomorrow.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users